GLUTENSİZ BEYAZ SORGUM TOHUMU UNU
Ürünler'e Dön
Sorgum unu, sorgum tanelerinin bütün olarak öğütülmesi ile elde edilir.
Açık renkli, yumuşak ve nötr bir tada sahiptir.
Glüten içermeyen bir un olduğu için glüten duyarlılığı olanlar rahat bir şekilde tüketebilir.
Sorgum unu ile ekmek, bebek maması ve çeşitli yemekler ve püreler yapılabilir.
Sorgum unundan yapılan ekmekler, Hindistan’daki roti, Etiyopya’daki injera, Sudan’daki kisra, Somali’deki lahooh ve Orta Amerika’daki tortilla’dır.
Bir çeşit kuru kreptir.
Glütensiz bir un olduğu için diğer unlarla eşit miktarda karıştırarak kullanılması önerilmektedir.
Hamur işlerinin kalitesini arttırmak için sorgum ununa buğday eklenir.
Kuskus, sorgum unundan hazırlanır.
Faydaları nelerdir?
Tok tutma özelliği vardır. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler için ideal bir besindir.·Glütensizdir. Glüten hassasiyeti olanlar için güvenli bir besindir.·B vitaminleri , magnezyum, potasyum, fosfor, demir , çinko gibi vitamin ve mineraller bakımından çok zengindir.·Lif bakımından oldukça iyidir.·Dünya çapında yaygın olarak üretilen bir tahıldır. Ekmek yapımında kullanılır.·Şurubu tatlandırıcı olarak kullanılır·Doğal bir yakıt kaynağıdır.